+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

TRAILERLADEN

Het laden van een paard of pony in de trailer is niet altijd zo vanzelf sprekend als het lijkt.

Vaak zie je op concoursen longeerlijnen, zwepen en van allerlei andere zaken te voorschijn komen om het dier er in te trekken, duwen of te slaan.

Dat deze methodes op de korte termijn soms werken (men krijgt het paard in de trailer) wil niet zeggen dat je structureel aan een verbetering werkt. Je doel is dat het paard zonder angst uit vrije wil de trailer ingaat. Omdat te bereiken zul je toch een logische methode moeten hanteren waar je telkens weer op terug kunt vallen.

Soms heb je wel wat meer geduld nodig maar op de langere termijn werkt de methode op basis van ‘wijken voor druk’ erg goed en aangezien je in de gehele omgang met je paard deze methode hetzij bewust of onbewust, bekwaam of onbekwaam hanteert, is het slechts een vertaling en een verfijning van wat je dagelijks al doet naar het trailerladen.

Ik heb al veel mensen kunnen helpen om hun paard op een positieve manier in de trailer te krijgen. Afhankelijk van het probleem en de stadia waar we door moeten komen wij met 1 of 2 personen.

Heb jij een heel groot trailerlaad probleem en ben jij bang dat het heel erg in de papieren gaat lopen? Dan hebben we een no cure no pay constructie. Kortom in overleg is er veel mogelijk!

Een paar van de reacties die wij kregen;

Casja Starink; “Wat is freestyle toch geweldig!!! Dicht bij de natuur blijven en het paard. Mijn Amira wou de trailer niet meer op na een stomme fout van mij! Nieske en Armin Pohlmann zijn gekomen, hebben grondoefeningen gedaan met mijn beide paarden. Alleen dat was al heel leerzaam! Na 20 min. stond de ene erop, na 5 min. de andere. Kortom heb je laadproblemen, ga niet zelf lopen experimenteren. Schakel een freestyle-trainer in en ik ken wel een goeie ;-)”

Neeltje Horjus; ” Vandaag een eerste kennismaking gehad met Nieske. Na al een lang voortraject met het niet kunnen laden van onze Summer een beetje terughoudend geworden. Maar…..wat een geweldig resultaat vandaag!! Nieske gaat heel rustig aan het werk samen met haar man. Summer vertrouwde hun direct en heeft vandaag hele sprongen vooruit gemaakt. Fantastisch om te zien. Op naar de volgende training. Tot zover erg tevreden!”

Danique van Vuuren; “Ik was erg onder de indruk en vond jullie zo rustig, echt super!! Dankjewel! En tot de volgende training!!”

Eline van ’t Hoff; “Zo supertrots! ?. Echt bedankt voor je hulp Nieske! Je bent een echte vakvrouw met alle respect en geduld voor paarden ?? We hadden dit resultaat nooit durven dromen!”

Manon van ’t Hoff;Ook natuurlijk namens mij super erg bedankt! Ik had dit echt niet verwacht voor de eerste keer, aangezien Fan zo zijn buien kan hebben! Je hebt geweldig goed geholpen echt super bedankt! ?☺.”

Annika Veerman; “Nieske heeft me goed geholpen met mijn paard die de trailer niet af wilde. Na een paar keer oefenen met Nieske kon ik het zelf ook doen met mijn paard! Erg blij mee en we gaan nu goed oefenen”

Lotte van der Veen; “Nieske is gekomen om ons te helpen met onze pony die niet de trailer in wilde. Na 10 minuten had Nieske al met heel veel rust onze pony op de trailer gezet en ook ons geleerd hoe we dat moesten doen. Ik ben super blij met hoeveel rust en geduld ze dat voor elkaar heeft gekregen! We moeten nog wel even oefenen maar het gaat echt al super goed!

Ingrid de Haas; “Nieske is iemand met een hart van goud. Luistert is kritisch en eerlijk. Onze uk heeft al veel mee gemaakt en wou de trailer niet op. Na een paar lessen trailer laden met haar en haar man staat een pony in de trailer waarvan niemand het ooit had gedacht. In 1 woord top”.

Anita en Quinty Backus; “Vandaag is Nieske naar ons gekomen omdat mijn dochter een cursus trailerladen had gewonnen. Dat kwam heel goed uit want we hadden nogal wat problemen om ons paard Derby te laden. Nieske heeft ons veel geleerd en laten zien hoe we met veel kalmte en geduld Derby zover kregen de trailer op een beheerste manier op en af te laten lopen. Nieske: het was een bijzondere ervaring en we hebben ontzettend veel van je geleerd, dankjewel!
Een echte aanrader voor mensen die problemen hebben met laden”

Anne Bomers; “Nieske heeft mij ontzettend goed geholpen om mijn jonge paard in de trailer te krijgen.
Heel erg bedankt!!”