fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

DUMP TEKST

Als klein kind was ik al gek van allerlei dieren en kwam ik op 8 jarige leeftijd in aanraking met pony’s. Van mijn eerste Shetlander ‘Zwartje’ leerde ik al gelijk wat volhouden en doorzetten betekende. Hij was een lekker eigenwijze pony die zich maar moeizaam uit de weide liet vangen. Wist ik toen maar wat ik nu weet…….

Vele pony’s en paarden volgden, wedstrijdjes rijden, buitenritten maken, aangespannen, rijden ik deed en doe het nog steeds allemaal.

Op mijn 14de begon ik zelfs al met lesgeven aan kindertjes van de nabij gelegen Camping. Pony’s aan het halstertouw en dan maar meelopen met de kinderen. Om ze zo van helemaal onervaren in een paar vakanties uit te zien groeien naar zelfstandige ruiters.

Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde kwam ik er toch achter dat op een kantoorstoel zitten niet mijn ding was. Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken en volgde met mijn ’oude’ Arabelle die ik toch nog naar de Z1 wist te rijden de eerste fase van de ORUN opleiding. In dat jaar (2003) kocht ik ook mijn eerste zelfbetaalde groene paard Sharie en leidde ook die op tot de Z1 dressuur, zodat ik alle fases van de ORUN tussen 2003 en 2007 kon afronden.

Ik deed ervaring op met lesgeven bij Manege de Gompert en zette eenmalige een kleine advertentie in het plaatselijke suffertje. Zo wist ik al snel een kring van privéklanten op te bouwen. Daarnaast gaf ik ook les bij ponyclub Hengelo (Gld.) en rijvereniging de Bosruiters uit Keijenborg. Inmiddels heb ik in 2015 een eigen vereniging opgericht Paardensportvereniging ‘De Bronckhorster Ruitervrienden’ die in een sneltrein tempo groeit. Waar ik mijn opgedane kennis graag deel.

Ik wil me graag blijven ontwikkelen en heb dan ook altijd geïnvesteerd  in mijn eigen lessen. Ik volgde wedstrijdgerichte lessen bij Jean-René Luijmes en Joyce Heuitink en ben daarnaast opzoek gegaan naar aanvullende en kennisverbredende opleidingen. Zo kwam ik terecht bij Emiel Voest (zie ook werkwijze). In Deurne volgde ik de opleiding Freestyle Basisinstructeur van Emiel Voest en Marion van der Klundert, daarnaast volg ik diverse privélessen en weekendcursussen bij zowel Emiel als Marion. Ik les nog steeds bij Emiel Voest en zijn vrouw Chaja Kolthoff om op deze manier feeling te houden met het freestyle systeem wat tevens ook de basis vormt van de vereniging ‘De Bronckhorster Ruitervrienden’. Op dit moment train ik bij Jorgen Ros en heb ik mijn paarden in het L1, L2, Z1 en Z2 lopen

In de afgelopen jaren heb ik steeds meer geleerd dat je met respect voor je paard en door je te verdiepen in de belevingswereld van een paard, veel tijdwinst kunt behalen in de uiteindelijke opleiding, een betere band kunt opbouwen en je een paard krijgt dat wil samenwerken in plaats van een paard dat zich gedwongen voelt mee te werken. Een wereld van verschil!