fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

Nieske Pohlmann van Bronckhorster Ruitervrienden wint Brons op NK Dubbele Lange Lijnen!

Tijdens het Horse Event in Deurne wist Nieske Pohlmann de Bronzen medaille te winnen in de finale op het NK ‘Dubbele Lange Lijnen’. Nieske is instructrice en oprichtster van ponyclub en rijverenging ‘de Bronckhorster Ruitervrienden’.

10636741_622767441177185_4161896327301192998_o

Het werken aan de dubbele lange lijnen (onderdeel van het Freestyle Systeem www.emielvoest.nl), is een ideale manier van het trainen van (jonge) paarden. Denk hierbij aan het ontwikkelen van de rijtypische balans zonder direct te maken te hebben met belasting van de rug door een ruiter, het laten wennen aan teugelhulpen, het aanleren van zijgangen, het ontwikkelen van draagvermogen, etc. Het is kortom een brug tussen het werken met het paard vanaf de grond naar het rijden toe. Inmiddels is er in Nederland slechts een aantal mensen dat op het hoogste niveau (momenteel de M klasse) de paarden getraind heeft, een unieke sport in opkomst dus!

Nieske vertelt: “Door een ongeval moest ik kalm aan doen, waardoor het rijden op paarden voor mij tijdelijk niet mogelijk was. Het trainen met mijn paard aan de lijnen kon ik wel volhouden. Nadat ik enkele weken uitsluitend met de lijnen bezig was geweest ter voorbereiding op de finale tijdens het Horse Event, kon ik eindelijk fysiek weer eens een ritje in het zadel maken. Toen viel mij op hoeveel kracht mijn paard Sharie had ontwikkeld in de achterhand. Ondanks dat Sharie een ervaren en goed getraind paard onder het zadel is, heeft voor ons het intensief trainen aan de lijnen dus zeker een waardevolle bijdrage geleverd. Verder was de sfeer in Deurne fantastisch en een unieke kans om in een dergelijke accomodatie met zoveel publiek mijn proef te mogen lopen. Bijna alle leden van de Bronckhorster Ruitervrienden waren er om mij aan te moedigen”.

De punten van de eerste drie prijswinnaars lagen niet ver uit elkaar en Nieske hoopt zich ook in 2015 weer via de voorrondes een weg te banen naar de Finale van het Horse Event en dan in de hoogste Z klasse voor het goud te kunnen gaan. Voor meer informatie over het werken aan de dubbele lange lijnen kunt u terecht op www.paardenluisteren.nl

Film Proef HorseEvent: Volledige film dubbele lange lijnen horseevent 2014