fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

OVER

PAARDenLUISTEREN is het bedrijf van Nieske Pohlmann-Fles. Nieske heeft in 2003 haar eerste jaar ORUN-opleiding gedaan en in de jaren daarna de gehele ORUN opleiding afgerond. Om zich meer te verdiepen heeft Nieske ook de volledige opleiding op de Freestyle Academy gedaan en is daar op het hoogst haalbare level geslaagd. Inmiddels is ook deze opleiding als volwaardige instructeursopleiding door de KNHS erkend.

Nieske is zelf actief in de dressuur (ZZlicht), mennen (recreatief), springen (basis niveau) en eventing (basis niveau). PAARDenLUISTEREN is erg bekwaam in het TRAILERLADEN, LOSWERKEN, GRONDWERK, DE DUBBELE LANGE LIJNEN, DRESSUURTRAININGEN en het organiseren van diverse ACTIVITEITEN.

Nieske is van kinds af aan al bezig met pony’s en paarden en heeft altijd te maken gehad met paarden met ‘een verhaal’ dit zij fysiek of mentaal. Hierdoor heeft Nieske ongelooflijk veel ervaring opgedaanĀ met de meest uiteenlopende problemen.

Nieske wordt binnen het bedrijf PAARDenLUISTEREN ondersteund door haar man Armin die ook al heel wat ervaring heeft opgebouwd in de paarden en haar stalteam bestaande uit Siemen van Kammen en diverse stagiaires en vrijwilligers die meehelpen in de dagelijkse verzorging van de paarden en het onderhoud van het terrein. Verder maken wij graag gebruik van de kennis van professionals in hun vakgebied tijdens een traject wat betreft revalidatie of scholing van het paard zoals o.a. zadelmakers, hoefsmeden, ostheopaten en onze Holistische Dierenarts Den Hoek.

Door met respect om te gaan met je paard en door je te verdiepen in de belevingswereld van een paard, kun je veel tijdwinst behalen in de uiteindelijke opleiding. Je bouwt een betere band op en je krijgt een paard dat wil samenwerken in plaats van een paard dat zich gedwongen voelt mee te werken. Een wereld van verschil dat wij graag delen en overbrengen aan iedereen die bereid is om samen te werken met zijn of haar paard. Nog steeds blijven wij ons ontwikkelen en volgen zelf ook nog wekelijks trainingen bij bijvoorbeeld Jorgen Ros, Chaja en Emiel Voest, Hanneke Held en in het verleden ook Marion van de Klundert, Joyce Heuitink, Jean Rene Luijmes en Wil van Groningen en diverse andere instructeurs en opleiders, dit om een zo goed mogelijk gevulde gereedschapskist te vergaren om anderen te kunnen helpen.

Op 26-11-2015 heeft Nieske PONYCLUB EN RIJVERENIGING DE BRONCKHORSTER RUITERVRIENDEN opgericht.

Een vereniging waar het Freestyle Systeem, het plezier met je paard en diversiteit centraal staat.

Kortom ‘voor veelzijdig samenwerken met je paard’.