fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

PAARDenKIND

Paarden zijn kuddedieren en zijn gevoelig voor rangorde. Hoe rustiger, vastbesloten en consequenter je bent, hoe meer het paard je aanwijzingen zal volgen. Een paard is eerlijk en duidelijk in zijn reacties. Als je leert het paard te begrijpen en te leiden, dan wordt je direct beloond doordat het paard naar je luistert. Rijden op een paard en de omgang met paarden kan helpen om te ontspannen en de buitenwereld even te vergeten.

Kinderen, jongeren en volwassenen met een gedragsstoornis hebben vaak last van prikkels van buitenaf en hebben hierdoor vaak een gevoel van onrust of een hoofd wat te vol zit. Paarden en paardrijden kunnen daarbij een vorm van ontspanning bieden. Concentreren op je paard en het paardrijden kan het lichaam ontspannen en het hoofd leegmaken.

Voor kinderen, jongeren en volwassenen met een gedragsstoornis zoals bijvoorbeeld ADHD, PDDnos, Asperger, ODD, CD en hechtingsstoornissen kan het moeilijk zijn om de instructie die je krijgt om te paardrijden, te verwerken. Hierdoor is het handig als je kunt leren paardrijden op een manier die perfect bij de ruiter aansluit.

De begeleidingswijze wordt afgestemd op de wensen, interesses en mogelijkheden van de persoon in kwestie. Waarbij het plezier hebben in het omgaan met paarden voorop  staat.

Hierin werk ik samen met

Monique Rotman

Docente Voortgezet Speciaal Onderwijs (cluster 4)

( Rekenvakken, Remedial Teaching, Beeldende Vorming)

Gedragsspecialist  (Special Educational Needs )

en Collega Sanna Stelloo

Mvg Nieske Pohlmann