fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

PAARDenPUSHBALL

Wie zijn wij?

Wij zijn een pushball demo team. Na diverse pushball trainingen gevolgd te hebben bij Nieske Pohlmann – die voor de meesten van ons ook al onze privé instructrice is – hebben wij een team gevormd. Op dit moment bestaat het team uit 10 combinaties.
cropped-hietmaat-2012-004-1024x5741.jpg
Anne Bulten met Hunter, Marieke Driesen met Yasmine, Noelle Gosselink/ Katja Heeze met Suus, Rozeliek Hendriks met Kelly, Stephanie Grob met Guus, Fleur van Haren met Tamara, Charlotte Nuboer met Leo, Liselotte Verboom met Verona, Lisa Keita met Prins en Fabiënne Rouwenhorst met Anouk.

 

Gemiddeld trainen wij 2 keer per maand en in de zomerperiode en afhankelijk van het aantal demo’s nog meer. Het gaat ons vooral om het plezier wat we beleven en de afwisseling met de dagelijkse trainingen.

Wat doen wij?

Naast dat wij als team geregeld trainen, is het voor U of Uw club mogelijk om les te krijgen in het pushball spel. U dient wel in bezit te zijn van een eigen paard en voldoende rijervaring te hebben.

U kunt ons team uitnodigen op Uw evenement om een demo te geven, tevens is ons team ook in staat om bijvoorbeeld een pas de deux of carrousel  te verzorgen.

 

Nieske zelf kan ook nog demo’s geven in het Freestyle basissysteem (loswerk, grondwerk, dubbele lange lijnen en rijden).

 

Kosten hiervoor zijn afhankelijk van de wensen, tijden en reisafstanden. U kunt hier over contact opnemen met Nieske Pohlmann Mobiel 06-54326669

Wat is ons doel?

Allereerst vinden wij het spel zelf erg leuk om te doen. Daarnaast willen wij meer bekendheid geven aan dit spel in de hoop dat dit misschien uitgroeit tot een officiële teamsport met paarden. Hiervoor hopen wij in de toekomst in overleg met de KNHS duidelijke afspraken en regels op te kunnen stellen.

Door onze ervaring en het competitie-element wat er in dit spel zit, gaat onze voorkeur er naar uit om dit spel in de toekomst bitloos te spelen. Toekomstige praktijkervaring zou moeten uitwijzen of dit haalbaar is.

Officieuze  spelregels

Een pushball-wedstrijd wordt gespeeld met 2 teams van 2 keer 4 combinaties. Beide teams bestaan uit een aanvaller, 2 flankspelers en een verdediger. Het liefst werken we ook met een scheidsrechter te paard.

Er wordt gespeeld met 2 doelen met een breedte van ca. 7 meter die van voor en achter benaderd mogen worden. De speeltijd bedraagt 2 keer 10 minuten met 5 minuten rust er tussen. De bal moet minimaal 1 keer overgespeeld worden voordat er gescoord mag worden. De ruiter mag op geen enkele wijze de bal met handen of voeten aanraken. Het is niet toegestaan om bij de bal te galopperen, dit kan gevaarlijke situaties opleveren, een te enthousiast paard kan dan op de bal springen.

Het verdient de voorkeur om in velden te spelen die ca. 30 bij 60 meter zijn.

Door onze huidige spelervaring zou ook een regel met betrekking tot het max. aantal combinaties aan de bal ingesteld mogen worden, omdat blijkt dat de bal geregeld ingesloten wordt.

Geschiedenis

Hoewel pushball als een moderne trendsport gezien zou kunnen worden, werd de eerste basis al in 1891 gelegd. Toen al werd het spel in de USA op verschillende universiteiten en in Groot Brittannië  gespeeld. Ook als circusnummer wordt pushball geregeld ingezet. Ook bij de bereden politie en de cavalerie wordt pushball gebruikt voor het werken aan balans, vertrouwen tussen ruiter en paard, het wennen van het paard aan vreemde voorwerpen en als teambuilding .

Sponsoren

Als eerste onze sponsoren willen wij welkom heten:

DE DUNSBORG :

Deze ruitersport zaak uit Hengelo (Gld) heeft ons flink geholpen door in sneltempo alle shirts te borduren voor de opnames van de Duitse televisiezender VOX. Tevens hebben zij een bijdrage geleverd aan de beenbescherming van de pony’s.

www.dedunsborg.nl

 

TOGU (Duitse ballenfabrikant) :

Het liefst spelen wij met een TOGU bal. Dit is een mooie gladde bal die makkelijk te reinigen is en makkelijk over het speelveld rolt. De bal heeft een doorsnede van 1.20 meter de grootste kunststof bal die wij tot op heden hebben kunnen vinden. Belangrijk ook aan deze bal is dat deze bij lek raken niet uit elkaar knalt, om schrikreacties bij de paarden te voorkomen.

TOGU heeft 2 ballen van 1.20 meter beschikbaar gesteld en in overleg met de ontwerpafdeling maakt TOGU speciaal voor Nieske een bal van 1.40 meter met meer gewicht zodat er ook met grote paarden veilig gespeeld kan worden. Ons team gaat de ballen uitgebreid testen en wij zijn TOGU zeer dankbaar voor hun vertrouwen en bijdrage aan ons Demoteam!!!

 

We waren reeds actief op:

Paardenmarkt Hengelo juli 2011

Power Horse Competitie Arnhem september 2011

Paard en Spelen  Hietmaat Hengelo september 2011

Paardenmarkt Hengelo juli 2012

Forumdag Rechtrichten Kootwijkerbroek september 2012 (dubbele lange lijnen)

Menvereniging Groesbeek www.grenslandmenners.com  (loswerk, dubbele lange lijnen en pushball aan de dubbele lange lijnen) september 2012

Paard en Spelen Hietmaat Hengelo  september 2012

Paardenmarkt Hengelo (Gld) 2013

Open Dag In Stap en Draf Hietmaat Hengelo (Gld) 2013