fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

TRAILERLADEN

Het laden van een paard of pony in de trailer is niet altijd zo vanzelf sprekend als het lijkt.

Vaak zie je op concoursen longeerlijnen, zwepen en van allerlei andere zaken te voorschijn komen om het dier er in te trekken, duwen of te slaan.

Dat deze methodes op de korte termijn soms werken (men krijgt het paard in de trailer) wil niet zeggen dat je structureel aan een verbetering werkt. Je doel is dat het paard zonder angst uit vrije wil de trailer ingaat. Omdat te bereiken zul je toch een logische methode moeten hanteren waar je telkens weer op terug kunt vallen.

Soms heb je wel wat meer geduld nodig maar op de langere termijn werkt de methode op basis van ‘wijken voor druk’ erg goed en aangezien je in de gehele omgang met je paard deze methode hetzij bewust of onbewust, bekwaam of onbekwaam hanteert, is het slechts een vertaling en een verfijning van wat je dagelijks al doet naar het trailerladen.

Ik heb al veel mensen kunnen helpen om hun paard op een positieve manier in de trailer te krijgen. Afhankelijk van het probleem en de stadia waar we door moeten komen wij met 1 of 2 personen.

Heb jij een heel groot trailerlaad probleem en ben jij bang dat het heel erg in de papieren gaat lopen? Dan hebben we een no cure no pay constructie. Kortom in overleg is er veel mogelijk!

Een paar van de reacties die wij kregen;

Casja Starink; “Wat is freestyle toch geweldig!!! Dicht bij de natuur blijven en het paard. Mijn Amira wou de trailer niet meer op na een stomme fout van mij! Nieske en Armin Pohlmann zijn gekomen, hebben grondoefeningen gedaan met mijn beide paarden. Alleen dat was al heel leerzaam! Na 20 min. stond de ene erop, na 5 min. de andere. Kortom heb je laadproblemen, ga niet zelf lopen experimenteren. Schakel een freestyle-trainer in en ik ken wel een goeie ;-)”

Danique van Vuuren; “Ik was erg onder de indruk en vond jullie zo rustig, echt super!! Dankjewel! En tot de volgende training!!”

Eline van ’t Hoff; “Zo supertrots! ?. Echt bedankt voor je hulp Nieske! Je bent een echte vakvrouw met alle respect en geduld voor paarden ?? We hadden dit resultaat nooit durven dromen!”

Manon van ’t Hoff;Ook natuurlijk namens mij super erg bedankt! Ik had dit echt niet verwacht voor de eerste keer, aangezien Fan zo zijn buien kan hebben! Je hebt geweldig goed geholpen echt super bedankt! ?☺.”

Reactie van Danelle Kroon

Reactie van Christel Jansen van der Sligte

Reactie van Carlo Kaufmann

Reactie van Karin Kolthof

Reactie van Anita Backus-van Uum

Reactie Lianne Hekkert

Reactie Laura Zeestraten

Reactie Jitske Das

Reactie Anique Schuppers

Reactie Afke Jansen

Reactie Sharon Wiggers

Reactie Esther Kramer

Reactie Darja Buytendijk

Reactie Annika Veerman

Reactie Neeltje Horjus

Reactie Lotte van der Veen

Reactie Ingrid de Haas

Reactie Anita Backus