fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

Ik krijg geregeld via facebook of email vragen over het trailerladen. Erg leuk, want dat is 1 van mijn favoriete onderwerpen. Toen ik mijn huidige trailer net nieuw had aangeschaft ben ik zelf eens een rondje in de trailer gaan staan (zonder paard erbij in). Ik zou zeggen dat moet iedereen eens een keer doen (op je eigen erf bijvoorbeeld of een parkeerplaats) Wat je dan aan gerammel en geluiden hoort en hoe moeilijk het is om ontspannen te blijven staan op jou eigen 2 benen is weleens goed om te ervaren. Dan weet je gelijk waarom je paard best afhankelijk is van jou stuurkunsten in de bochten en jou remtechniek. Na mijn reisje met de trailer verklaarde ik eigenlijk elk paard voor gek om er überhaupt in te willen gaan hahaha!!  Maar goed paarden zijn zo gek om toch mee te werken en wij willen van alles met onze paarden en vervoer hoort daar dan bij.

Vaak krijg ik emotionele of gefrustreerde verhalen over de uren dat er gemarteld wordt om naar de les of naar het concours te kunnen gaan. De hulptroepen en methodes die al ingeschakeld en gebruikt zijn. De vragen die ik dan krijg zijn bijvoorbeeld:

 

-Mijn paard wil de trailer niet in, kun je mij helpen?

-Mijn paard wil niet op de klep, kun je mij helpen?

-Mijn paard loopt langs de trailer, kun je mij helpen?

-Mijn paard steigert en stoot zijn hoofd, kun je mij helpen?

-Mijn paard vliegt de trailer weer uit, kun je mij helpen?

-Mijn paard laat zich vallen, kun jij mij helpen?

-Mijn paard komt niet in de buurt van de trailer, kun jij mij helpen?

-Mijn paard is zo sterk bij de trailer en rent zo met mij weg, kun je mij helpen?

 

Ja ik kan je altijd helpen en ja tot nu toe hebben we elk paard in de trailer gekregen en mensen waardevolle technieken aangeleerd, waar men altijd weer op terug kan vallen. Die jij ook kunt leren, waar jij ook andere mensen weer mee kunt helpen. Even een oplossing aanbieden via de mail daar begin ik niet aan, ik wil graag de paard/mens combinatie, de trailer en de materialen bekijken. Elke situatie is weer anders en doormiddel van een gesprek of een intake formulier brengen we de situatie in kaart.  Gelukkig lijkt het probleem vaak veel groter dan dat het is. En het komt meer dan eens voor dat na 1 training het probleem al is opgelost. Dit hangt ook sterk af van het feit of de begeleider bereid is veel te oefenen nadien en beschikt over de juiste materialen. Maar het komt ook voor dat we een aantal trainingen nodig hebben, meestal ligt dat aan nog een tekort in de basis opleiding. Je kunt niet verwachten dat een bepaald patroon dat jij en je paard samen opgebouwd hebben in 1 training is omgebogen. We gaan in dat geval dan eerst aan de slag met die basisprinipes, ook dan leer je weer dingen die voor altijd en in meerdere situaties toepasbaar blijven! Heb jij een heel groot trailerlaad probleem en ben jij bang dat het heel erg in de papieren gaat lopen? Dan hebben we een no cure no pay constructie. Kortom in overleg is er veel mogelijk. Ik wens jou en je paard veel veilige km’s toe! En wil je meer weten? TRAILERLADEN