fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

DSC04654Een kijkje op het Koningsfeest in ons Hengelo, bij insiders beter bekend als het Parijs van het Oosten, leverde veel vermaak op. Zo konden de kinderen er op de vrijmarkt het overbodig geraakte speelgoed aan andere kinderen te koop aanbieden. Van onze buurvrouw van de Koningsweg, die als toeziend oma even de honneurs waarnam voor haar kleinkinderen toen die in de rij stonden voor een enorme suikerspin, vernamen we dat de zaken goed gingen. Zelfs zo goed, dat komende week het verdiende geld alweer aan nieuw speelgoed uitgegeven kan worden. Volgend jaar weer te zien op de Hengelose vrijmarkt.

Naast het ten gehore brengen van onvervalste Hengelse rock en het gulle serveren van dranken en spijzen, waarbij het rijkelijk vloeien van de gouden nectar van de firma Grolsch niet omgenoemd mag blijven, was een motorstuntteam dat halsbrekende toeren uithaalde en daar veel publieke aandacht mee wist te trekken, zeer het aanschouwen waard zoals op bovenstaande foto te zien is.

Omdat de motorfiets, de gouden nectar van Grolsch en het paard niet uit de Achterhoek weg te denken zijn, was er dus ook ruime aandacht voor deze veelbewonderde viervoeter.

Naast het ringsteken vanaf paard en wagen, koetsierden de befaamde rijwielkoning van de regio Jan Slotboom met open “karos” samen met een collega die dat met huifkar deed, de feestvierders kosteloos door Hengelo.

Jan Slotboom ment HunterJan Slotboom ment Hunter door Hengelo.

Voor veel kinderen was het absolute hoogtepunt echter het moment dat ze mijn naamgenoot Leo, een bonkige shetlander, of Suus, een sympathieke en allerminst lui fjordenpaard, mochten berijden. En dat onder toeziend en deskundig oog van Nieske en Armin Pohlmann, die heel wat blijheid op de kindergezichten wisten te toveren. En op zeker moment ontstond er zelfs een rij ongeduldig wachtende kinderen, die of op Leo of op Suus een rondje wilden stappen en dat dan ook deden.

Op de rug van SuusOp de rug van Suus.

Armin en LeoArmin en Leo rusten even uit van het feestgedruis.

Nieske en LeoNieske toont Suus aan het toegesnelde publiek.

Samengevat, voor zowel de ouderen als voor de kinderen werd het bezoek aan het Koningsfeest in Hengelo ook echt een feest.