fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

Referenties

Esther Knook
De groepsles op woensdagavond is altijd leuk en vooral gezellig. Elke woensdag is er wel weer iets anders om te leren, als iets lastig is is daar ook altijd wel een oplossing voor. Er is drie keer in de maand dressuur en een keer springen als we springen mogen we zelf parcoursjes bedenken. Er zijn ook andere leuke dingen zoals pony kamp !

Leo en Caroline

Hoewel je tevoren nooit weet hoe iets zal uitpakken was het besluit van drie jaar geleden, paardrijlessen bij Nieske Pohlmann te nemen er eentje die zich naar volle tevredenheid ontwikkelde. Weinig zin om bij een grote manege file te rijden en met een ontembare hang naar het landleven van de Achterhoek, ervaren we de persoonsgerichte lessen die we van Nieske krijgen als een samenvloeiing van leren paardrijden en genieten van de aangename landelijkheid die haar woon- en werkomgeving biedt. Leren paardrijden in deze aangenaamheid en aangestuurd door een lerares die haar hippische expertise zo beminnelijk weet te brengen dat het bijna verslavend is ons door haar te laten onderwijzen, heeft er in ieder geval toe geleid dat we ondanks dat we reeds op gevorderde leeftijd verkeren, het les nemen als een aangename verpozing ervaren, naast dat we het berijden van een paard ons serieus eigen trachten te maken. De persoonlijke en ontwapenende benadering door Nieske maken paardrijden onder haar gezag tot een eldorado voor wie het landleven en het paard een warm hart toedraagt. De thee met ontbijtkoek die we er veelvuldig nuttigden vervolmaakten de idyllische en gastvrije beeldvorming die we al over de Achterhoek koesterden. Een betere ambassadrice voor de paardrijsport én de Achterhoek kan men zich niet wensen.

Met vriendelijke groet,

Leo

 

Stéphanie Kannegieter

Mijn naam is Stéphanie Kannegieter en ik ben 19 jaar.

Ik heb al 7 jaar les bij Nieske Pohlmann. Eerst ben ik begonnen op Tamara en daarna heb ik Guus ingereden. Dit allemaal samen met Nieske, in het begin lukte het helemaal niet maar met de rust en kalmte van Nieske is het toch gelukt! Mede dankzij het goede begeleiden van haar heb ik daar een hele leuke pony aan gehad.

Sinds kort ben ik overgestapt naar de paarden en rij ik bij Nieske op de stal. Ik ben helemaal niet prestatie gericht aan het rijden, ook nooit gedaan. Toch is Nieske altijd bezig om het beste uit je te halen op een leuke manier en vooral op jou manier. Door bijvoorbeeld met je naar buiten te gaan lekker de Montferlandse bossen in, oefenparcoursen te springen of te gaan freestylen met jou en je paard. De overstap van pony’s naar de paarden viel me erg zwaar, toch heeft ze me de leuke kant van de paarden laten zien waardoor ik er nu weer optimaal van kan genieten.

 

Bij ponyclub Hengelo gld is Nieske ook erg actief, ik ben dankzij haar daar gaan lessen met mijn pony destijds. Hier was het ook altijd erg gezellig en er werd altijd aan iedereen gedacht. Voor de kleintjes werd de les soms afgesloten met een spelletje te paard, en de grote deden natuurlijk ook altijd mee! Op ponykamp hebben we ook veel leuke dingen gedaan zoals, pushball, een behendigheid training, crosstrainingen en freestyle. Noem maar op, ze is overal voor in als het maar op een veilige en paard vriendelijke manier gaat.

Ik kijk op een zeer geslaagde tijd terug en ik kijk naar een nog veel belovende toekomst bij Nieske!

Groetjes Stéphanie

 

Rianne Hendriks

Ik ben bij Nieske gekomen met onze E-pony die niet lekker meer te rijden viel. Door Nieske heb ik geleerd hoe ik in stappen de pony kon trainen. Met het freestyle systeem bouw je een band op met je viervoeter en ga je dieper in op de basis van het loswerken en rijden. De resultaten dat merkte ik vooral bij de pony snel, ze werd makkelijker om te sturen en pakte haar bit niet meer zo snel vast. Tijdens het loswerken kwamen we achter problemen die bij het rijden zo moeilijk waren. op die manier zie je ook wat je precies moet oefenen. erg leerzaam! Nieske legt goed uit wat ze bedoeld en ook waarom je iets moet doen. voor elk probleem weet ze wel een oplossing! Ze is super fanatiek en motiveerd je om jezelf steeds weer te verbeteren. Ik heb een paard van haar gekocht, niet de makkelijkste, maar met de hulp van Nieske gaan we steeds met sprongen vooruit!

groetjes Rianne

 

Rozeliek Hendriks

Toen ik mijn pony Kelly kreeg, ging het inhet begin heel goed, maar op een gegeven moment kwam ik gewoon geen stap meer verder met Kelly. Een vriendin van mij zat bij ponyclub Hengelo (waar Nieske les geeft), en vertelde mij over Nieske. Inmiddels was ik het plezier in het rijden verloren.

Samen met mijn zus is Nieske aan de slag gegaan met mijn pony Kelly. Ze was net bezig met haar Freestyle opleiding dus ook dat kwam goed van pas. Na een paar lessen gekeken te hebben naar mijn zus en mijn pony, begon het toch weer te kriebelen en heeft Nieske me toch weer zover gekregen dat ik weer ging rijden. Het begon met uitstappen, daarna gewoon rijden en toen het uiteindelijk toch wel goed ging ben ik samen met Nieske gaan trainen.

Na de moeilijke tijd die ik heb gehad, ben ik er weer helemaal bovenop, en ik mag nu eindelijk L1 starten. Wat Nieske mij allemaal geleerd heeft en wat ze me nog steeds leert is dat ik rustig op het paard moet blijven, dat is het belangrijkste. Om je paard te schoppen, te trekken, slaan of wat dan ook heeft helemaal geen zin, want daar word het alleen maar erger van.

Nieske was er van overtuigd dat ik het wel kon, en met haar overtuiging heeft ze me er weer opgekregen. Ik ga met het outdoor-seizoen L1 starten en Nieske zal me daarbij staan. Want ik zeg altijd; Als ik Nieske niet had gehad, was ik nooit zover gekomen. =)

Groetjes Roseliek & Kelly.