fbpx
+31 (0)6-54326669 info@paardenluisteren.nl

ZADELMAK MAKEN

No matter how many mistakes you make, you’re still way a head of everyone who isn’t trying.

Tony Robins

Zadelmak maken is een groot deel van onze passie. Een activitieit die voornamelijk in het voorjaar en de zomer plaats vindt, omdat wij nog geen stalling beschikbaar hebben.

Wel hebben we voor elk paard/pony een eigen paddock.

Wij werken volgens een gedegen stappenplan gerelateerd aan het Freestyle Systeem, dat houdt in dat wij probleemvoorkomend werken en kleine stapjes nemen. Het resultaat is dat over het algemeen er ‘geen pas verkeerd’ gezet wordt.

Wij willen bokken, steigeren of andere onwenselijke gedragingen niet stimuleren. Daarom zal een traject bij ons wellicht iets langer duren, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug in de toekomst.

Indien er geen sprake is van een bepaald trauma of een bijzonder verleden nemen wij circa 6 tot 8 weken om een paard in vertrouwen de basis beginselen bij te brengen.

We maken paarden zadelmak echt uit passie, we doen dit nu zo’n 14 jaar eerst hobbymatig en de laatste jaren beroepsmatig.

Meestal maken we een stuk of 4 paarden/pony’s zadelmak per jaar. Er is dus maar beperkt plaats, omdat wij voldoende tijd willen hebben.

Ons doel is om na het traject het paard dus danig te kunnen overdragen dat de eigenaar er zelf mee aan de slag kan eventueel nog met begeleiding van ons of een eigen instructeur.